ПО ЗАВРШЕНИОТ МУРАЛ НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ ВО ПРИЛЕП ОД ДЕНЕС ПА НАТАМУ ХЕР ФЛИК ЌЕ ИМА КОШМАРИ КОГА ЌЕ ПРАВИ ПОСЕТА НА ГРАДОТ

0
920

По завршениот гигантски мурал на прилепскиот писател Блаже Конески за кој Антонио Милошоски во неговата книга посветена на врховистот Христо Матов кој водел рекорд по убиени македонци во историјата го нарекува џуџето од Небрегово сигурно мирно нема да спие, или како што Тричковски го нарекува Хер Флик по овој мурал ќе има големи кошмари кога ќе доаѓа во Прилеп благодарение на уметничкиот подвиг на дечките од ЦСЛУ – Прилеп.

П.С. За оние кои не ја гледале старата и легендарна британска хумористична серија ,,Ало ало”, Хер Флик е фашистот кој денес најмногу потсетува на Антонио Милошоски.