Потпретседателот Петров во посета на „Витаминка“: Заложба на СДСМ е заедно со компаниите да креираме политики, кои ќе им помогнат

0
620

Потпретседателот на СДСМ Коста Петров денеска во Прилеп се состана со раководството на компанијата „Витаминка“.

-Заложба на СДСМ е заедно со компаниите да креираме и реализираме политики, со кои ќе им помогнеме на моќните македонски брендови да бидат уште поуспешни, истакна Петров.

На средбата со раководството на Витаминка стана збор креирање на политики, кои обезбедуваат подобри и порелаксирани услови за работа за компаниите.

Петров рече дека силни компании како Витаминка се голема испирациjа, бидејќи насекаде го веат македонското знаме.

Вакви успешни компании претставуваат поттик за младите да започнат сопствен бизнис и пример како може да се успее со посветеност и истрајност, нагласи потпретседателот на СДСМ Коста Петров при посетата на компанијата Витаминка во Прилеп.