ПОТЕГ ЗА РЕСПЕКТ – ЕКС ШЕФОТ НА НАТО, ЛОРДОТ ЏОРЏ РОБЕРТСОН ПОЛОЖИ ЦВЕЌЕ НА СПОМЕНИКОТ НА ЗАГИНАТИТЕ ВОЈНИЦИ ВО ЉУБОТЕНСКИ БАЧИЛА

0
387

Голема чест денеска ни укажа поранешниот генерален секретар на НАТО и значаен политичар на британската и европска политичка сцена, лорд Џорџ Робертсон.

Заедно положивме цвеќе на споменикот на бранителите во Волково по повод 20 години од загинувањето на нашите војници кај Љуботенски бачила.

Истовремено ја искористив можноста да разговараме за идните инвестиции во Ѓорче Петров и да му ги презентираме економските потенцијали на општината.

Големо е задоволството што искусен политичар како што е лордот Робертсон одвои од своето време да му ја презентираме личната карта на нашата општина. Искуството негово, како што рече, е на наша страна во иднина.

Несебично и пријателски ќе се заложува Ѓорче Петров и натаму да го задржи приматот на општина со забрзан развој во сите сфери, со потенцијал за голем чекор во урбанизирањето и остварување нови пр