ПОРАДИ ВУЧИЌ, СРБИЈА И ПОНАТАМУ ОСТАНУВА СЛЕПО ЦРЕВО И ТЕМЕН ВИЛАЕТ НА БАЛКАНОТ И БЕЗ ЧЛЕНСТВО ВО НАТО, ПУТИН ДО ГРОП!

0
1681

Откако Македонија денеска го потиша протоколот за членство во НАТО, Србија, БиХ и Косово се единствените земји во регионот која ќе остане надвор од алијансата, коментираат српските медиуми.

Тие прашуваат дали Србија е во опасност воената неутралност предвидена со Устав и заложбите да не се приклучува во ниту еден воен сојуз.

Од државите кои не се членки на НАТО само во Србија нема НАТО-чизма, во Босна и Херцеговина има НАТО-војници, а во Косово, пак, се наоѓа најголемата база на НАТО Бондстил.

Претседателот на Србија Александар Вучиќ вели дека останува на ставот Србија да не се приклучува на ниту еден воен сојуз.

  • Успеавме да одолееме на притисоците и да ја зачуваме својата политика на воена неутралност и добри односи со Русија. Сакаме да имаме своја војска која ќе ги чува нашето небо и земја – истакна Вучиќ неодамна.