ПОРАДИ ВАКВИ ХОХШТАПЛЕРИ КАКО ДРЖАВА И НАЦИЈА ЧМАЕМЕ 25 ГОДИНИ ВО НЕИЗВЕСНОСТ, АМБИС, ГОМНА И ЌОСИЊА : Судиите сами си изгласаа да добијат покачување од 35%, за народот мува не ги лази дали има или нема ПАРИ И ЛЕБ!!!

0
853

Синдикатот на УПОЗ реагира на ваквата одлука и ја оценува како срамна, бидејќи, како што информираа, Судскиот буџетски совет требало да донесе одлука да им се вратат парите на вработените од судовите кои во 2016 година незаконски биле одземени за време на штрајкот во судовите.

„Денес Судскиот буџетски совет ја донесе најсрамната Одлука во историјата на судството во Р. Македонија. Судскиот буџетски совет донесе одлука за исплата на додатоци на плата за судиите во износ од 35% со што судиите ќе добијат зголемување за 21.000 денари, што ќе биде повисоко за 85% од редовните плати кои ги добиваат вработените во судската служба, реагираат од УПОЗ.