Полиција на Косово : Напаѓачите на Гошинце не дошле од Косово

0
476

makedonija-oklopna-vozila-1-790x519

Косовската полиција ги отфрли тврдењата дека напаѓачите на македонската полиција во Гошинце дошле од Косово.

Портпаролот на косовската полиција Баки Келани, изјави дека е информиран од страна на македонските власти за инцидентот.

Келани вели дека од страна на органите на косовските власти не се забележаани какви било сомнителни активности во близина на границата со Македонија.

– Можеме да потврдиме дека полицијата го следи секое движење на сомнителни поединци или групи од страна на Република Косово во Македонија и обратно”, пренесоа косовските портали.