ПОЛИЦИЈАТА УАПСИ 17-ГОДИШЕН ХРВАТ ВО ГЕРМАНИЈА, УБИЛ 19-ГОДИШНА ДЕВОЈКА

0
436
Страшно злосторство го шокираше Реклингхаузен, германски град недалеку од Бохум.

Основци во понеделникот наутро пронашле тело на девојче на училишното игралиште, а полицијата утврдила дека се работи за убиена 19-годишна девојка.Полициската истрага набрзо ги одвела до 17-годишен Хрват. Обвинителите го обвинуваат младиот човек дека ја убил од алчност. Му одредиле приведување.

Момчето е осомничено дека го задавило девојчето на игралиште, а Билд пренесува дека тој е обвинет дека се познавале и дека наводно ја убил поради алчност.Обвинителката Свења Гросе-Кројл (39) одби да ги коментира наводите за позадината на делото и изјави дека истрагата е се уште на почеток.