Полицаец десет години пријавува криминал во охридската полиција – наместо награди добива казни

0
1076

Сообраќаецот Стевче Стевоски од селото Елшани, Охридско, на 12 август годинава го казнил командирот на полицијата, Владо Силјановски, со 800 евра глоба затоа што со своето нерегистрирано возило претекнувал на полна линија, пишува Фокус.

Стевоски трпел мобинг да ја смени пријавата, а веќе една деценија откако со МВР раководат министрите Јанкулоска и Чавков, пријавувал организиран криминал меѓу своите колеги, местење избори, шверц на автомобили и насилство, но во Скопје неговите пријави завршувале во фиока.

Уште полошо, тој бил казнуван и шиканиран!

Повеќе во новиот број на неделникот Фокус.