ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ОВАА БЕДА НА ВМРОВЦИТЕ: Превеле анти-имигрантски постер од Германија, не се ни мачеле да го адаптираат на македонската стварност!!!

0
1886

Овој постер е преведен од германски постер на десничарски партии против имигранти. Тамо имаат големи плати, голема вработеност и бегалците имаат сон да живеат таму, па така им се заканува промена на етнички состав на градовите и ефтина работна рака спремна да работи за 1000е месечно кога просечната плата во Германија е 5000е.

Но кој глуп бегалец би работел во Македонија за 200е?!?!

Кој глуп бегалец би сакал да живее во Кратово или Пехчево за да ја промени етничката структура на градот?!?!

Кој глуп бегалец би се тепал за да работи во текстилните фабрики во Штип и Пробиштип за мизерна плата и мизерни услови?!

Сите трошења до сега и во иднина за бегалците се донација од ЕУ, ООН и САД, во Македонија државата не троши за бегалците, овој постер се однесува за Германија каде сите трошења се од буџетот на Германија…

Замислете колку е бедна една партија која одново и одново сите политички циклуси ги тера со масовна параноја и страв и тешка манипулација за нешта кои не постојат, што зборува тоа за таа партија, за нејзините вредности, етика, морал, државност?!?!

Што зборува тоа за политичарите кои ја водат таа партија?! Какви се тоа гадови, апаши, бараби, стока расипана?!?!

За што го сметаат тие македонскиот народ, за гомила ментално заостанати дебили?!?!