ПОГЛЕДНЕТЕ НАРОДЕ КАКО ЕДНА ЦЕПЕНИЦА ЈА ИСКРИВУВА ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ПРЕД СОБРАНИЕ : Кога Гоце Делчев би видел режимска фукара како Тони Санац Михајловски ќе направи дупка во ковчегот од превртување, ЗА ПИЦАЈЗЛИТЕ ВО ИСТОРИЈАТА НИКОЈ НЕ ПОСТОИ, САМО ГРУЈО!

0
716

Тоа што нашите предци го постигнале и изградиле овие мунгоси како Тони Михајловски неможат ни да го варосаат, замислете Тони ќе ја брани Македонија, просто да не знае човек со каква пцовка да ги испцуе или со каков епитет да ги окарактеризира, и да не знае човек дали Санац го плаќаат повеќе за дудлање или за голтање.

toni500

Кога би ја видел Гоце Делчев оваа пропагаторска, медиумска и Грујова фукара ќе направи дупка во ковчегот од превртување, ова да го слуша човек е просто одвратно и мачнина за стомакот и ушите, да го спомнува човек Гоце Делчев а да прави се обратно од она за кое тој се залагал е рамно на лудило. Бидејќи Гоце Делчев се залагал за Македонија како држава со културни натпревари меѓу народите додека куртоните заедно со Тони Михајловски седат во скутот на еден самобендисан диктатор и во одбрана на една криминална банда која убива, затвора, се заканува и уценува, власт од 10-тина мафијаши и криминалци кои владеат со нај ужасни методи на владеење.

Поради Тони Михајловски и таквите куртони како него кој ја искривуваат историјата и ја силуваат иднината младата генерација ќе ја замрази наместо да ја негува, ставајќи го Грујо и тоа главата негова коцкеста пред историските моменти на Македонија како ,,НОБ” ,,Илинден”, ,,АСНОМ” и др. Овие режимски и ликови кој работат за секој режим повеќе не смее да постојат на медиумската јавна сцена и мора да се заборават како најлошото нешто што и се случило на Македонија.

Еве што оваа цепеница пред Собрание во неговиот говор изјави :

-Никогаш не била поточна реченицата на Гоце Делчев дека ниту еден народ на светот не страдал толку колку македонскиот народ што страдал од сопствените предавници. И тие предавници отсекогаш постоеле меѓу нас само што многу итро се криеле, се маскирале и се претставувале дека се Македонци, а всушност никогаш тоа не биле, најмногу ги плашела македонштината во нив, и секогаш кога таа македонштина во нашиот народ се разбудувала, тие уште поваќе гледале да ја сокријат,  рече пред присутните Михајловски, кој додаде:

-Растевеме во држава во која за Сава Ковачевиќ учевме 20 страници, а за Ќосете не слушнавме ништо, за Чакаларов не прочитавме ни половина страница, додека за Светозар Вукмановиќ-Темпо моравме да знаеме се на памет. Секогаш ни ја потрупуваа историјата, секогаш ни го ампутираа македонското, секогаш не ставаа во некои одредени тефтери, па и сега ги активираат нивните таканаречени ќелеш тефтери и во нивните тефтери секогаш се наоѓале Македонци, и верувајте доколку ве запишаат во нивните тефтери да знаете дека сте Македонци, тоа е најголемиот доказ дека си ја сакате сопствената држава, затоа што во нивните тефтери имало само Македонци и посебно оние кои биле најголемите борци и се бореле да ја сочуваат оваа држава, јасикот и идентитетот, посочи Михајловски.

Секогаш кога ние Македонците сме го губеле идентитетот, рече Михајловски, тој се зачувувал во четирите свети букви ВМРО – внатрешна македонска револуционерна организација.

-И не бадијала се плашат, кога организацијата се заканува, зад таа закана стои сериозноста на еден народ, стои неговата храброст и неговата одлучност, додаде тој.