ПОГЛЕДНЕТЕ ЗОШТО КУМАНОВЦИ ВИКААТ ,,ЕДЕН Е МАКСО У КУМАНОВО” : МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ ОБЈАВИ ПРЕКРАСНО ВИДЕО ОД НЕГОВАТА ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА ВО КУМАНОВО НА СПОРТСКИ ОБЈЕКТИ ОД НАДВОРЕШЕН И ВНАТРЕШЕН КАРАКТЕР, РЕКРЕАТИВНИОТ КОМПЛЕКС СПОМЕН – КОСТУРНИЦА И УШТЕ МНОГУ ДРУГИ ОБЈЕКТИ ЗА РЕКРЕАЦИЈА

0
402

➡ Се гради спортско-рекреативен комплекс на локалитет Спомен Костурница со амфитеатар, 3 фудбалски терени, тениски терен, кошаркарско игралиште, детско катче, трим патеки и опрема за вежбање.
➡ Се реконструира кровната конструкција на Спортската сала, следува проектот за внатрешно уредување и реновирање на спортската сала, трибините и паркетот.
➡ Се реконструира спортскиот комплекс Соколана – реконструирано спортското игралиште, следува проект за реконструкција на останатиот дел од комплексот.
✅ Изградена е викенд населба на излетничко место „Студена вода“ во село Доброшане, поставена е урбана опрема, скари и осветлување.
✅ Изградени се и опремени 3 целосно нови училишни спортски сали со сите потребни реквизити во ООУ “Јероним Де Рада”, ОСТУ “Наце Буѓони” и СОУ “Перо Наков” во населба Бедиње во реализација на МОН во соработка со Општина Куманово.
✅ Реконструирани се спортските игралишта на локалитет “Кошеви” во населба Гоце Делчев, во училиштата “Вук Караџиќ” и “Наим Фрашери” и во Долно Којнаре.
✅ Реконструирани се и спортските игралишта во средните училишта и тоа во СОУ Гимназија “Гоце Делчев”, СОУ “Перо Наков” и ОСТУ “Наце Буѓони” со тартан подлога, трибини, голови, кошеви и заштитна ограда.
✅ Изградено е ново кошаркарско игралиште и детско катче во спортскиот комплекс кај градскиот базен и дополнително едно 3х3 професионално кошаркарско игралиште.
#КумановоСеМенува
#ЗаНашеКуманово
#ЗборотЕЗбор

Фејсбук статус на градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски.