Плусинфо: Преговорите напредуваат, избирачкиот список ќе се среди, владата ќе биде пржинска

0
527

Преговорите меѓу водечките најголемите политички партии во земјата, кои се водат со посредство на меѓународниот фактор, напредуваат и денеска, информира порталот Плусинфо повикувајќи се на партиски извори.

Најважната новина е што постои добра волја конечно да се затвори прашањето за Избирачкиот список. Според изворот на порталот, се планира 42.000 имиња дефинитивно да се избришат од списокот, додека 176.000 избирачи ќе се преселат на списоците за гласање во дијаспората. Така, конечниот Избирачки список во Македонија ќе брои 1.513.000 избирачи.

Целиот текст може да го прочитате ОВДЕ