ПИРОМАНИТЕ НА БАТЕ САШЕ И ГРУЈО ПОЧНАА ДА ДИВЕАТ ШИРУМ МАКЕДОНИЈА СО ОБИДИ ЗА ПАЛЕЊЕ ПЛЕВНИ, КУЌИ И АВТОМОБИЛИ НА НЕИСТОМИСЛЕНИЦИ – БРЛОКО ЃОРЃИЕВ : Каде да се обратат граганите за да се заштитат од КОСИЊАТА НА ВМРО ДПМНЕ???

0
1547

Граѓанскиот активист, воен ветеран и член на ,,Достоинство” Благојчо Брлоко Ѓорѓиев на својот фејсбук профил објави текст во кој се вели дека членови на ВМРО-ДПМНЕ тргнале да палат плевни, коли и куќи на опозиционери и тоа дека полицијата ги приведува и потоа ги пушта пироманите на мафијата на власт :

Каде да се обратат граганите за да се заштитат од КОСИЊАТА НА ВМРО ДПМНЕ???
Зошто ова не се објави на ТВ????
Командире на П.С Кочани Велковски како тоа нема кривична пријава за подметнувачите на пожар ???
Синоке после полноќ од страна на претсетателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ и уште еден член на дпмне, ЗАПАЛИЛЕ возило на МОЈ ЗЕТ, откако го запалиле неговиот автомобил, се упатиле кон С.Тркање за да запалат неколку куќи на нивни неистомисленици, тие отишле до куќата на на претседателот на СДММ и му ја полиле плевната, колата и влезната врата на куќата со бензин, но за срека излегол сопственикот на куќата и тие не успеале да го запалат планираното и избегале, по што е повикана ПОЛИЦИЈА, лицата што се ПАЛАЧИ-КОСИЊА се приведени и откако дале исказ во полициска станица се пуштени, тие во полициската станица дале исказ дека имале во план да запалат неколку куки- но сепак се пуштени на слобода бидејки командирот на п.с Горан Велковски тврди дека нема индиции за кривично дело……..
П.С од вечерва поставувам мртва стража на мојата куќа бидејки и јас сум бил во план да горам!!!!

Фејсбук статус на Благојчо Брлоко Ѓорѓиев