„Пивара Скопје“ донираше 100.000 евра, вода и волонтерска помош за настраданите во поплавите

0
1217

„Пивара Скопје“ и компанијата „Кока Кола“ донираа 100.000 евра, вода и волонтерска помош за настраданите во поплавите.

Од компанијата соопштија дека донираат по еден камион пакувана вода дневно од почетокот на поплавата, која се дистрибуира до населението во најпогодените населби.

– Трагичните поседици од оваа катастрофална поплава длабоко не трогнаа сите. Нашата првична реакција беше да се обратиме до нашите долгорочни партнери во Црвен крст и да понудиме помош за оние на кои им е најпотребна во подрачјата најмногу погодени од оваа природна катастрофа – изјави генералниот директор на „Пивара Скопје“, Јован Радосављевиќ при посетата на пунктот на Црвен крст во „Момин поток“.

Исто така и повеќе од 70 вработени од компанијата се ангажирани на волонтерска основа во пунктот на Црвениот крст, каде ги подготвуваат прехранбените пакети за погодените семејства и го поддржуваат Црвениот крст со други активности.