ПЕЏА НА ИНФОМАКС : ПОРАДИ ПРОЕКТОТ ,,БЕХТЕЛ И ЕНКА” ВМРО-ДПМНЕ НАСЛЕДИ ВИСОК ДЕФИЦИТ, ГОЛЕМА ЗАДОЛЖЕНОСТ, ЦЕЛОСНО РАЗГАЛЕНА СОЦИЈАЛНА СРЕДИНА, КОЈ КАКО САКА СИ ПАРКИРА ШАТОРИ ПРЕД ВЛАДА ОД ЛОЗАРИ, ТУТУНАРИ, ЗЕМЈОДЕЛЦИ, ПЕНЗИОНЕРИ ЗА ПЕНЗИИ, ОД КАДЕ ПАРИ?!

0
348
  • Како изгледа економскиот контекст на Македонија. ВМРО-ДПМНЕ наследува висок дефицит, голема задолженост и притоа целосно разгалена социјална средина. Кој како сака повисока плата, шаторот пред влада. Сакаш тутунари, сакаш земјоделци, сакаш лозари сите навикнати. Линеарно покачување на пензии, секој штрајкува, од каде?!А притоа главните инвестициски проекти потрошени однапред пет години заради ,,Бехтел и Енка”.

Политичкиот аналитичар Петар Арсовски во ,,Тешки муабети” на Инфомакс.