ПЕЏА АРСОВСКИ : ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ДВЕ ПАНДЕМИИ, ПРЕВРАБОТЕНОСТ ВО ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА И НЕДОСТАТОК НА КАДАР ВО ПРИВАТЕН СЕКТОР, АДМИНИСТРАЦИЈАТА ПРЕВРАБОТЕНА А ВО ПРИВАТЕН СЕКТОР ДОБАР РАБОТНИК НЕ МОЖЕ ДА НАЈДЕШ НИ СО БОРИНЧЕ!

0
196
  • Ние паралелно имаме две пандемии. Пандемија на превработеност во јавна администрација и пандемија на недостаток на кадар во приватен сектор.

    Две паралелно некомпатибилни пандемии. Превработена и јавна администрација а во приватен сектор добар работник не можеш да најдеш ни со боринче.

Политичкиот аналитичар Петар Арсовски во ,,Тешки муабети” на Инфомакс.