ПЕТРОВ БРУТАЛНО ГИ ОСАКАТИ ВМРОВЦИТЕ, КУРТОНИТЕ И ГЕРОВКИТЕ : ВМРО ДПМНЕ креира и шири лажни вести, СДСМ комуницира транспарентно

0
2185
СДСМ како партија не креира, ниту шири лажни вести, туку комуницира транспарентно, одговорно и во интерес на јавноста, истакна потрпетседателот на СДСМ Коста Петров во дебатната емисија Клик плус на ТВ21.
 
СДСМ следи правила на коминицирање за објавување на вистински вести, но дегутатно е што од друга страна, од страната на ВМРО-ДПМНЕ се игра тотално нечиста игра, нагласи Петров.
Тој додаде дека најголем проблем е што од другата страна, кај ВМРО-ДПМНЕ продуцира и шири лажни вести.
Наша одговорност е едукација и транспарентност во комуникацијата за граѓаните препознаат што е лажна вест и сега граѓаните почнуваат да сфаќаат кои вести се лажни, рече потпретседателот на СДСМ Коста Петров, во дебатната емисија посветена на лажните вести.