ПЕТРОВСКА ВО ,,МРЕЖА” : САША БОГДАНОВИЌ ИАКО ИМАЛ ИЗВЕШТАИ НА СЕИЗМОЛОГИЈА ДЕКА ДОКОЛКУ СЕ ИЗГРАДИ ПРИСТАПНА УЛИЦА НА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ НА ВОДНО ТОА ЌЕ ПРЕТРПИ СЕРИОЗНА ШТЕТА, СЕПАК ТОЈ ЈА ИЗДАЛ ДОЗВОЛАТА ЗА ГРАДБА НА ПАРЦЕЛАТА

0
522
  • Андреј Жерновски се спротистави на носењето на двата ДУП-ови и случајот го поднесе пред уставниот суд, кој пак се прогласи за ненадлежен.

    Саша Богдановиќ кој ја издал дозволата за градење на парцелата на Водно иако имал достапни извештаи од институтот за сеизмологија во кој е наведено дека доколку до парцелата се изгради пристапна улица Водно ќе претрпи сериозна штета.

    Александра Петровска во ,,Мрежа”.