ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ: ПАМПТРАК ПОЛИГОНОТ СМЕСТЕН НА ПРОСТОРОТ ПРЕД ОЛИМПИСКИОТ БАЗЕН ВО СРЦЕТО НА СКОПЈЕ Е ГОТОВ ЗА УЖИВАЊЕ

0
585

📍Памптрак полигонот што е сместен на просторот пред Олимпискиот базен, во срцето на градот, е идеално место за спортска активност за сите вљубеници во велосипедизмот, ролерите и скејтбордите. 🚴‍♀️

👉 Оваа адреналинска патека е изградена на површина од 1️⃣.6️⃣9️⃣0️⃣ квадратни метри и е поделена на два дела – детски полигон со површина од 2️⃣9️⃣0️⃣ квадратни метри и полигон за возрасни со површина од 1️⃣.4️⃣0️⃣0️⃣ квадрати. Детскиот полигон е специјално приспособен за деца, за почетници и за лица во инвалидски колички. Полигонот за возрасни, пак, има разни елементи – двојни и тројни контури, скокови, брзи кривини и друго, кои овозможуваат поискусните да ги подобрат своите вештини на тркала. Двата полигона се одвоени, со што е овозможено безбедно возење. 🚴‍♀️

Фејсбук статус на градоначалникот на Скопје,  Петре Шилегов.