ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ : ГОРДИ СМЕ ШТО КЕЈОТ 13-ТИ НОЕМВРИ ВО СКОПЈЕ ПОВТОРНО ГО ВРАЌА СВОЈОТ СЈАЈ

0
270

🌳 Особено сме горди што кејот 13-ти ноември во Скопје го враќа својот целосен сјај.
✅ Сега скопјаниможе да уживаат во своите прошетки во широк, осветлен и модерен градски кеј кој одамна му недостасуваше на Скопје!
🚶‍♂️ Ги повлековме терасите на угостителите, создавајќи далеку поголема слободна површина за движење, на која поставивме патека за лица со инвалидитет, ново високо зеленило, како и нови клупи, корпи за отпадоци, жардинери и канделабри, и најважно од сè – бетонски и електрични столбови кои ќе оневозможат нелегално паркирање. 🚶‍♂️🚴‍♂️👨‍🦯🌳
💚 Со реконструкцијата на овој дел, го враќаме кејот на оние на кои тој отсекогаш им припаѓал – на нашите граѓани!
#ЧекорПоЧекор
#СкопјеЕднаПоинакваПриказна

Фејсбук статус на градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов.