ПЕТРЕ САМ ГИ ОТЕПА ВМРОВЦИТЕ, ЗАЕВ НЕМА ШТО ДА ФАЌА: Градоначалникот на Скопје ја донираше платата од 54.000 денари!

0
254

Петре Шилегов, градоначалникот на Скопје, ја донораше целата плата од 54.000 денари во Фондот за борба против Ковид 19.

„Како што кажав дента кога Уставен ја донесе одлуката, износот на мојата априлска плата до 14.500, денес и официјално е уплатен во Фондот за борба против Ковид 19.
Време е за солидарност !!!“, напиша Шилегов, истовремено објавувајќи ја уплатницата како доказ.

Владата минатиот месец донесе уредба со која сите јавни функционери требаше да добијат само минимална плата од 14.500 денари, а остатокот автоматски да оди во фондот, но Уставен суд истата ја укина.