ПЕТКОВ: ОД ДЕНЕСКА ГРАЃАНИТЕ НА БУГАРИЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЌЕ МОЖЕ ДА ПАТУВААТ СО АВИОН СКОПЈЕ – СОФИЈА И НАЗАД

0
517

– Од денеска граѓаните на двете земји може да ја користат авио линијата СКопје – Софија, затоа со мене го донесов министерот за транспорт да се договори таа линија и среќен сум што покажавме дека наместо празни политички флоскули ќе водиме реални политики со реални потези на терен.

Премиерот на Бугарија, Кирил Петков.