Перо Арсовски: Дали директорите и министерката го заборавија или намерно го прескокнаа 70 годишниот јубилеј на првата драмска премиера на МНТ?

0
1880

Ете изминува и овој ден на оваа мачна недела. Сакав патем да ги прашам директорите на МНТ Дејан Пројковски, како и уметничкиот директор на истата државна установа, како и министерката за култура, да ли заборавија или намерно го прескокнаа 70 годишниот јубилеј на првата драмска премиера на МНТ (3 април, 46′).

Познато е дека ништо не признавате од тоа време, дека се, па и театарот почнува од вас, но ви советувам да не ги рушите темелите на државата па и на театарот патем!

Фејсбук статус на Перо Арсовски