ПЕНОВ : НИЕ САМИ СИ ГИ КРЕИРАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ, ПРЕД 30 ГОДИНИ ТОДОР ПЕТРОВ И ВАСИЛ ТУПУРКОВСКИ ЈА БЛОКИРАА ГРЧКАТА ГРАНИЦА НА ЕДЕН ДЕН, ПОТОА ГРЦИТЕ НИ ОДГОВОРИЈА СО ЕМБАРГО ОД 3 ГОДИНИ И НЕ ДОВЕДОА ДО ПИТАЧКИ СТАП

0
486
  • Ние секогаш си ги креираме сами проблемите, со Грција ако се сеќавате Тодор Петров и Тупурковски ја блокираа грчката граница на еден ден за потоа Грција да ни воведе три години блокада и не доведоа до питачки стап да не го отвореше Бугарија пристаништето Бургас имаше да испоцркаме … Па потоа кога го правевме уставот, требаше да гласи држава на сите нејзини граѓани но некои рипнаа Македонци да пишувало и сега мора да ги редиме сите народи на балканот во уставот…

Пенов на Канал 5.