ПЕНОВ : ЗА ПОДЗЕМНИОТ ТУНЕЛ НА „ЛИМАК“ ЌЕ МУ ПОМОГНЕМЕ НА ГРАД СКОПЈЕ, ВОДЊАНСКА ЌЕ ТРЕБА ДА БИДЕ ЗАТВОРЕНА СО МЕСЕЦИ

0
635

– Ќе бараме пари, ќе се решава фаза по фаза, среќна околност е што поголемиот дел кон Кисела Воида е заврпшен, но технички најтешко е како ќе ја преминеме улицата Свц.Климент Охридски. Тука не е само техничкиот проблем, не се само парите, туку треба да се реши сообраќајот, Водњанска треба да биде неколку месеци затворена, ќе има директна блокада и Владата треба да најде решение, рече Пенов. Пенов и министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска претходно добија согласност од Арсовска за Министерството за култура целосно да ја преземе конструкцијата на Универзална сала, чиј проект подолго време е во застој. Линк до интервјуто на ТВ 24 ОВДЕ.