ПЕНДАРОВСКИ : ПРЕКУ ТЕЛЕФОН СО БУГАРСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ РУМЕН РАДЕВ ДОГОВОРЕНО Е ПРИЈАТЕЛСКА БУГАРИЈА ВЕДНАШ ДА ИСПРАТИ ПРОТИВПОЖАРНИ ЕДИНИЦИ

0
304

Доцна вечерва имав телефонски разговор со претседателот на Бугарија, Румен Радев.
Договорено е во најкус можен рок, Бугарија да испрати противпожарни единици кои ќе помогнат на нашите екипи во гасење на пожарите.

Фејсбук статус на претседателот на Република Северна Македонија,  Стево Пендаровски.