ПЕНДАРОВСКИ МУ ОДГОВОРИ НА МИЛКОВ „НА ГОЛИ ОТОК ГИ ИСПРАЌАА ТИЕ ШТО БЕА ЗА СТАЛИН, А НЕ ЗАТОА ШТО БИЛЕ БУГАРИ“

0
687

На обвинувањата на Милков дека македонскиот претседател ги прикрива политиките на државата за дискриминација на македонските Бугари, Пендаровски со одговор: Дајте докази!

Вака претседателот Стево Пенаровски му возврати на бугарскиот министер за надворешни работи Николај Милков во интервју за Топ Тема на Телма.

Претходно, Милков обвини дека стотици Бугари, односно луѓе со наводна бугарска самосвест завршиле на Голи Оток, споредено со 12 момчиња убиени во македонското село Ваташа.

На обвинувањата на Милков дека македонскиот претседател ги прикрива политиките на државата за дискриминација на македонските Бугари, Пендаровски со одговор: – Дајте докази!