ПЕНДАРОВСКИ: МВР ДА ПОЧНЕ ДА ГИ КАЗНУВА СИТЕ КОИ ГИ КРШАТ МЕРКИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ ВРАТИМЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА КРИЗАТА ШТО ЌЕ БИДЕ КАТАСТРОФАЛНО ЗА ЗЕМЈАТА

0
497

– МВР да почне да ги казнува сите кои ги кршат мерките и тоа без разлика на вера етнос или политичка определба, со цел да не се вратиме пак на почетокот на кризата што ќе биде катастрофално за државата и за народот. Упатувам апел и до политичките лидери да изнајдат датум за избори затоа што државата не може со месеци да биде без собрание.

Претседателот Пендаровски на денешниот прес по седницата на советот за безбедност.