ПЕКАРИТЕ НАПРАВИЈА НОВА ФИНТА, СЕГА ПРОДАВААТ ОД 300 ДО 400 ГРАМА ПОЛА ЖИВ ЛЕБ БЕЗ ТОЧНАТА ГРАМАЖА, ПОЛА ШУПЛИВ И ПОЛА ПАНКО ЗА ДА ЗБУВНЕ ‘ТЕСТОТО’

0
1397

Пекарите сега измислија нова финта. Почнаа да шиткаат леб од 300 до 400 грама кој е пола шуплив а пола со адитив за тесто или т.н. панко.

Лебот не се знае колку грамажа е печен, колку грама има тесто, колку грама има адитиви во него и се тоа го шиткаат за цена од 33 денари откако владата стави маржа на еден од основните производи за живот.

Според наши информации лебот нити е печен како треба, нити грамажата е точна туку продаваат пола живо тесто и адитиви во него.