ПАРАНОЈАТА ЗА ВО ЗАТВОР СИ ГО ПРАВИ СВОЕТО, ОРГАНИЗИРАНА ТАЈНА АКЦИЈА ВО НЕРАБОТЕН ДЕН : Се изнесуваат документи и компјутери од УЈП!

0
2539

Порталот ЦентарЊуз објави дека до нив пристигнала информација дека во Управата за јавни приходи, на неработен ден, се вадат лаптопи и друга обемна документација.

Засега непознатите лица, материјалите ги носат во една зграда за која од порталот најавуваат дополнително ќе објават во текот на денот.

Правни експерти велат дека за спалување на државни документи се прави кривично дело за кое следува 4 години затворска казна минимум.