ПАДНА ПРВИОТ ПРИТВОР ЗА РЕЖИМОТ! КАТА УАПСИ ЕДНО МАФИЈАШКО АПАШКО КОПИЛЕ ОД БИТОЛА, СОРАБОТНИК НА – ДВОЈЧЕ ОД БИТОЛА, УАПСЕН СЕКРЕТАРОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА!

0
1533

Соработник на градоначалникот на Битола Владимир Талевски вечерва е притворен на барање на Специјалното јавно обвинителство, дознава неофицијално порталот Сакам да кажам.

Од СЈО вечерва не сакале да даваат повеќе информации за случајот „Транспортер“. Со повеќе информации ќе излезат утре.

Во случајот „Транспортер“ покрај градоначалникот Владимир Талевски, СЈО осомничи уште 22 луѓе, меѓу кои негови соработници од општината, директори на битолски училишта и директори на транспортни фирми од Битола. Осомничени се за местење тендери за превоз на ученици во Битола.