ПАВЛОС ВОСКОПУЛОС: Сонуваме за денот кога Македонските Европратеници ќе седат рамноправно со Грците и Бугарските колеги во Европскиот Парламент. Ние Македонците од северна Грција ќе аплаудираме…

0
481
Драги Македонци во Македонската држава…
Можете да размислете…
1. Пред скоро 30 години и кризата и понатамо со години, Југославија се растури… како и познатиот “Источен блок”. Нова Европа, нов Балкан.
Поранешните Југословенски Републики станале независни држави.
2. Од сите Републики и Балканските држави, една од поранешните Републики тргна против Западот и про-Руски отворено. Ово е Србија. Друга држава пак со децении изолирана (Албанија), тргна отворено про-Западно. 
3. Резултатот? Најреална ситуација пред неколку години и денес. На Балканот втора Албанска држава Косово. Чудо невидено! Очигледно Српската определба-политика погрешна.
4. Независна Македонска држава што треба да крејра за иднината на Македонштината? Да имплементира Српските или Албанските определби?
ПС Македонците свесни во северна Грција знајме. Без разлика на слабостите при Западните демократији чекориме силно про-Западно, про-Европски. Дури и тамо со малите сили настојуваме слабостите при Западните политики да се поправат. Ово принципијелно правиме со нашите сојузници во Европската Слободна Алијанса-Зелени.
Се надеваме ќе дојде време Македонските Европратеници ќе седат рамноправно со Грците и Бугарските колеги во Европскиот Парламент.
Ние Македонците од северна Грција ќе аплаудираме…
Фејсбук статус на Павлос Воскопулос