Павле Богоевски: Обвинителството на Зврлевски не само што спроведува дрзок политички прогон, туку поднесува и лошо сработено обвинение, без елементарно познавање на правото

0
1430

Судењето е одложено за 14.11. бидејќи обвинителството на Зврлевски не обезбедило имотно-правно побарување од Министерство за култура.

Ова е конститутивен елемент за делото за кое ме товарат и ојо воопшто не требало да почне постапка без него.
т.е. Не само што е ужасно дрзок политички прогон, туку е и лошо сработено обвинение, без елементарно познавање на правото.

И багодарам, луѓе. Многу. Поддршката ме изненади, но и ме убеди дека нашето ЕДЕН ЗА СИТЕ, СИТЕ ЗА ЕДЕН е непоколеблив и непобедлив принцип против кој режимот е немоќен.

Затоа ќе заминат во историјата, а и во затвор. Бидејќи тие се водат само врз основа на личните интереси, а ние сме еден организам, шарен, но со единствена цел.

Фејсбук статус на Павле Богоевски