Павлевски: Судот ги стави интересите на фамилијата пред општествениот интерес

0
480

– Не значи дека се поништува криминалното однесување на функционерите кои се споменуваат во прислушкуваните материјали со Одлуката на Основниот суд Скопје 1 со кое забранил да се користат прислушуваните материјали како докази во истражната постапка бидејќи биле собрани на незаконит начин – вели поранешниот јавен обвинител Стеван Павлевски за порталот Нова.

24164golema

-Судот со оваа одлука го заобиколил општествениот, јавниот интерес, и го ставил над личниот интерес на фамилијата. Тој општествен интерес е интерес на правда, сузбивање на криминал.

Оттука, Судот со овој потег очигледно не ги почитува одлуките на Судот за човекови права во Стразбур, а е должен да ги почитува- согласно Уставот и законите кои владеат во Македонија.

Текстот во целост прочитајте го тука