(ФОТО МИЗЕРАЛЕ) О ГОСПОДЕ БОЖЕ…ГЛЕЈТЕ НАРОДЕ ШТО ЌЕ НАУЧАТ ДЕЦАТА ВО КРИВА ПАЛАНКА ОД РЕЧНИК НА ВМРОВСКИ ПРОСВЕТЕН РАБОТНИК (НАСТАВНИК) : КУРВА, ОРОСПИЈО, СЕКС, ГОМНАРКЕ, ПРОКЛЕТНИК!!!

0
2297

Демократијата покрај другото подразбира и слобода на сопствено мислење и изразување.

Но во таа слобода, некои личности најверојатно забораваат каква улога имаат во општеството па така многу често ја поминуваат црвената линија на примерно однесување и си го покажуваат вистинското лице.

Подолу ќе ви прикажеме како според нас, не треба да се однесува еден просветен работник. Тоа е Игор Стојчевски, наставник по географија во ООУ Јоаким Крчовски од Крива Паланка.

На фејсбук профилот на овој наставник речиси и да не можеме да најдеме некоја објава во врска со образованието, некоја негова идеја, активност, личен придонес во таа област, но затоа секојдневно истиот објавува политички прилози против владејачката партија.

При самото политичко агитирање, на оваа социјална мрежа, Стојчевски најчесто ги употребува зборовите: КУРВА, ОРОСПИЈО, СЕКС, ГОМНАРКЕ, ПРОКЛЕТНИК, ПРЕДАВНИЦИ, ГАДОВИ, ДАВИ СЕ ПЉУКНАМ, потоа колнење до 10 колено, споделување на среден прст, долга е раката на ВМРО, пцовки и уште многу други вулгарни зборови и изрази.

Штетата да биде поголема, сите овие недолични зборови ги читаат и дечињата на кои Стојчевски им е наставник.

Затоа, оправдано е прашањето: За каков пример служи овој наставник пред своите ученици?