ОХРИД ПОКРАЈ ГРАД НА УНЕСКО ДА ТИ БИЛ ДУВЛО НА ИНЦЕСТ! ЈАС ТЕБЕ МИНИСТЕР, ТИ МЕНЕ ДИРЕКТОРКА, НИЕ ТЕБЕ ДИРЕКТОР … ДРН ДРН ДРН : Синот министер, мајката директорка на клиника, таткото директор на Воздушна пловидба

0
964

Семејството Поповски по потекло од Охрид во оваа власт е распоредено на одговорни функции во владата на Груевски. Синот е министер за надворешни работи,актуелниот Никола Поповски. Мајкаму др. Анастасика Поповска е директоркa на Скопска клиника и е преtседател на владината комисија за одобрување на лекување во странство. Таткото, Живко Поповски е директор на јавното претпријатие МАК НАВ.

dodelena-drzhavnata-nagrada-23-oktomvri-187880-540x423

Анастасика Поповска беше актуелна во случајот со малата Тамара од Велес на која два пати и било отфрлено барањето за лекување во странство. Д-р Поповска при второто барање фондот да плати за лекување во странство била отсутна и гласала против по телефон, а ја заменувала нејзината колешка, д-р Аспасија Софијанова.
На Тамара на крај под притисок на јавноста сепак и беа одобрени средства, но за жал почина на денот кога требаше да замине на лекување. Помошта стаса предоцна.

Мајката на министерот Поповски е добитник и на државна парична награда за заслуги во професијата.

Во денешните опозициски бомби министерката Јанкуловска го открива и карактерот на таткото. Тој лут што синдикалниот лидер на воздухопловците дал изјава во медиумите во која го критикувал раководството, поточно него. му дал отказ од работното место.

zivkopopovskimak-nav

Со ваквата одлука не се согласувала дури и Јанкуловска и за тоа му се пожалила на Мартин Протогер.

Еве го тој разговор на Јанкуловска и Протогер за таткото на министерот за надворешни работи.

[youtube height=”500″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=n5EZZ07ntsQ[/youtube]

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Мартин Протугер

ГЈ: Го избркал претседателот на синдикат, шо не е добро за државата, знаеш, во секоја земја синдикатот протестира, дава остри изјави…
МП: Мхм
ГЈ: …Ама работа на работодавецот е да седне да преговара со него
МП: Мхм
ГЈ: А тој па претседателот на синдикат му е татко на еден ватерполист, ја знаеш со ватерполистиве…Ха ха…
МП: Мхм, мхм..
ГЈ: …Си го имам муабетот. И чоеков беше кај мене преку син му, вика молим те, вика ќе му се извинам, се шо треба, да не останам без работа. И јас преку Миле го замолив. И го избрка. Шо мислам не е добро, за државата не е добро да избркаш од работа претседател на синдикат. А причината зошто го избрка, зошо дал некоја изјава со која рекол демек раководството… ааа …нешо ги репресира вработените, ко и секој претседател на синдикат шо вика.
МП: Да да…
ГЈ: А иначе, да му завршеше работа имаше простор све законски, ја не сум будала да му барам нешо незаконски, можеше вика, нека ме суспендира, нека ме казни парично, и се тоа вика човеков нема проблем, све шо треба… И да го казнеше така ќе си го имавме на наша страна. Тие шо.. контрола на летање, шо ни протестираа, утре задутре ќе имавме контрола над нив.
МП: Мхм мхм
ГЈ: Знаеш тогаш коа ни напраија проблем у Брисел ваму-таму…