ОФИЦИЈАЛНО ПОТВРДЕНО: БУЛДОЖЕРОТ на Меркел, Јоханес Хајндл утре и задутре е во Македонија!

0
501
Botschafter der Bundesrepublik Deutschland, Johannes Konrad Haindl

Специјалниот пратеник на Германија за Македонија и амбасадор во Виена Јоханес Хајндл утре и задутре ќе биде во Скопје, каде што ќе разговара со претставници четирите партии, потписнички на Пржинскиот договор, соопшти Германската амбасада во земјата.

Хајндл, според соопштението, ќе има средби и со амбасадорот на САД Џес Бејли и со другите амбасадори од земјите на ЕУ.