ОТКРИЈТЕ ДАЛИ СТЕ ГЕНИЈАЛЕЦ : Колку луѓе гледате на сликата?

0
1980

Оптичките илузии се одличен начин со кој можете да проверите како и колку бргу функционира вашиот мозок, посебно кога станува збор за вашата способност за забележување на работите околу вас.

kolku-lugje-ima-na-slikata

Токму затоа, постојат голем број на слики и видеа кои имаат за цел да ја проверат вашата способност за забележување, односно вашата перцепција и внимание.

Колку луѓе можете да видите на оваа слика?

Дали можете да го погодите точниот одговор за помалку од 10 секунди?

Колку луѓе успеавте да видите?