ОТКАКО ОД ВМРО-ДПМНЕ ВО ПАРТИСКО СООПШТЕНИЕ ГО НАРЕКОА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ БУДАЛА, СТИГНА РЕАКЦИЈА ОД СДСМ : НИСКОТО НИВО НА КОМУНИКАЦИЈА НА ВМРО-ДПМНЕ ЗБОРУВА ЗА НИСКОТО НИВО НА ПОЛИТИЧКА КУЛТУРА И СОСТОЈБАТА НА ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ

0
521

ВМРО-ДПМНЕ веќе подолго време користи низок, некултурен и недоличен речник во јавната комуникација, полн со навреди и несоодветни квалификации на лична основа.

Ниското ниво на политичка култура манифестирана од оваа партија зборува за нив, за раководството на ВМРО-ДПМНЕ и за состојбата во којашто се наоѓа Христијан Мицкоски.

Ваква реторика, го покажува ниското нивото на политичка култура на ВМРО-ДПМНЕ а ја потврдува нервозата и очајот во којшто се наоѓа Христијан Мицкоски.

СДСМ е одговорна партија, над ова ниво на ВМРО-ДПМНЕ. Ниту партијата ниту претседателот Ковачевски нема да се спуштатат толку ниско. Нема да дозволиме политичката некултура да доминира во јавниот простор.