(ВИДЕО) ОТКАКО НОВИНАРОТ НА КАНАЛ 5, ГОЦЕ МИХАЈЛОСКИ ГО ТУЖИ МИЛЕНКО ЗА ТЕШКА КЛЕВЕТА ДЕКА КРИЕЛ ПОТИЗИВНОСТ НА КОВИД 19 ОМИЛЕНИОТ СТРАТЕГ НА ВМРОВЦИТЕ, МИЛЕНКО УЦВИКА И НЕ СЕ ПОЈАВИ НА РОЧИШТЕТО ПРОТИВ НЕГО

0
449

Денеска се одржа подготвителното рочиште на кое не се појави тужениот Неделковски.

Тој во четири објави на својот фејсбук профил од април годинава напиша дека Михајлоски криејќи дека веќе бил заразен со корона вирусот намерно заразувал политички лидери кои му гостувале во емисија.

Миленко Неделковски во судската постапка ќе треба да ги докажува своите тврдења дека михајлоски намерно ги заразил Заев и Мицкоски, дека знаел оти е заболен и намерно ширел зараза претходно знаејќи дека близок од неговото семејство бил заразен.

Следна расправа е закажана за четври март следната година.

Михајлоски вели дека со овие клевети му се нарушени честа и угледот, а во судскиот процес гледа тест на владеењето на правото и правната држава.

Михајлоски вели дека со овие клевети му се нарушени честа и угледот, а во судскиот процес гледа тест на владеењето на правото и правната држава.

Извор : Канал 5