Откако ВМРО ДПМНЕ падна од власт, на Миленко му се отворија сите чакри во мозокот, па му текна дека требало да имаме мала администрација и да не се плаќало патарини?!?!

0
1277

Откако ВМРО ДПМНЕ падна од власт, одеднаш баце Миленко почна да размишља глобално, филозофски, му се отворија тоа чакрите во мозокот, и замислете му текна дека државната администрација требало да се крати, да се кине?!?!? Откако Грујо набута 50 000 народ на државна цицка и даде 50 000 инвалидски пензии на здрав народ, сега на баце Миленко му текна за овие теми, а не му текињаше 10 години да го праша паторот кој му седеше во емисија на теревенки од по 3-4 саата?!

Во најновата колумна, Миленко пишува:

Па така, според светски утврдени рамки, мала, неагресивна, мирољубива, и цивилизирана држава би требало да има администрација на ниво од најмногу 20% од бројот на вработените во државата.

А, кога е во прашање полицијата, помалку од 200 полицајци се доволни за на секои 100.000 граѓани. Канада има 185 полицајци на 100.000 граѓани, Швајцарија ги има 210.

Македонија има 564 џандар на 100.000 сограѓани.