Откажана изградбата на ХЕЦ Бошков мост

0
450

Европска банка за обнова и развој официјално ја откажа изградбата на ХЕЦ Бошков мост. Проектот кој требаше да чини 84 милиони евра, беше најавен во 2011 година, а од организацијата Еко-свест, која пет години заедно со повеќе експерти, екологисти и активисти реагираа и праќаа жалби против проекти во Маврово. Велат дека националните паркови се за заштита на природата и биолошката разновидност, не за големи инфраструктурни проекти, објави 24Вести.