Отец Пимен: Христос воскресна! За сите. И за искрените пролетери. Сакале демохристијаните или не!

0
688

Пренесуваме Фејсбук статус на отец Пимен. 

„Христос воскресна! За сите. И за искрените пролетери. Сакале демохристијаните или не.

1. И тие се чеда божји;

2. Нивната борба не е против Бога, туку против институционализацијата на Црквата која низ вековите, за жал, го губи социјалниот елемент и поприма карактеристики на империјалистичка творевина.

Воедно, честит први мај“, пишува отец Пимен.