ОТЕЦ ГАВРИЛ: Можете да ме расчините, но љубовта никогаш нема да ми ја убиете

0
1286

„Браќа мои најмили. Можете да ме расчинете. Можете да ме распнете и телото да ми го убиете, ама две работи никогаш не можете да ми убиете. Покајанието и љубовта не можете да ми ги земете. Да сте живи и здрави и од Бога благословени!“

Ова е првичниот коментар на Игуменот Гаврил, на одлуката за негово расчинување што Владиката Петар и епархискиот-црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија денеска ја донесоа.

Игуменот Гаврил на својот Фејсбук профил сподели и заедничка фотографија со Владиката Петар.

Преземено од Религија.мк