Отворено писмо до вториот и третиот ешалон

0
554

Почитувани заменици министри, државни секретари, државни советници, раководители на сектори по министерствата, директори и нивни заменици по јавните претпријатија и јавните установи, претседатели на бордови и на независни комисии и други тела, началници, управители, команданти и командири, „обични“ судии и обвинители, како и сите други кои се чувствувате важни до најважните во власта, ова Отворено писмо ви го адресирам вам.

saso-ordanovski-540x329

Како што знаете, бродот тоне. Сантата мраз е удрена пред подолго време, а низ големата дупка во бродскиот труп навлегува толку многу вода, што ни најмодерните (руски и белоруски) пумпи за кои пропагандата ве уверува дека се вклучени на најјако, нема да успеат да ја испумпаат пред и последната палуба да биде поплавена. Моја прогноза: во прашање се недели, најмногу уште некој месец, кога бродот сосема ќе потоне. Во најдобар случај, ќе се сврти на мевот и уште малку ќе плута наоколу како цркната шатка. Ако не ми верувате мене, слушнете ги уште еднаш изјавите на американскиот амбасадор и на германската амбасадорка во земјава – за разлика од нас, обете нивни земји излегуваат на море и тие имаат далеку поголемо демократско искуство кога се во прашање бродските хаварии во политиката.

Што прави сега командата на бродот, односно првиот ешалон на нашата преродена – иако нѐ уверуваа дека ние ќе бидеме предмет на нивната преродба – власт?

Целата колумна може да ја прочитате ОВДЕ