ОТВОРЕНА ЛИКОВНАТА КОЛОНИЈА ДРЕН 2021 ВО ПРИЛЕП

0
187

Синоќа во Центарот беше отворена 13-та ликовна колонија Дрен 2021.

Добредојде, убав престој и плодна творечка работа на уметниците им посакаа градоначалникот Илија Јовановски и директорот на ЦК “Марко Цепенков” Jasmina Micovska Stankoska.

Раководителот Марјан Стојаноски посочи дека освен сликари ќе творат и скулптори, а делата ќе бидат претставени на изложба.