ОСУДЕНА ЗА ДАНОЧНО ЗАТАЈУВАЊЕ ДЕЛИ ЛЕКЦИИ ЗА МОРАЛ НА ТВ : ИВОНА ТАЛЕВСКА СЕ ЖАЛИ ДЕКА ДРЖАВАТА ЈА КРАДАТ?!

0
1106

Човече, па зар стварно мислите дека цела држава е луда? Дека на ништо не се сеќава? Ивона Талевска се жали дека државата ја крадат и тоа на национална телевизија. ИВОНА ТАЛЕВСКА! Лицето кое призна вина за даночно затајување!Ако не и платиш данок на државата тоа што е?

Ок, според тогашниот концепт на груевски и фамилијата за тоа како треба да функционира една држава тоа не беше криминал ама според овие нови норми на едно нормално општество тоа спаѓа во категоријата на тешки гревови кон државата. Остај тоа, па уште се жали дека владејачката гарнитура преку насилство во Собранието ги носи сите одлуки. ИВОНА ТАЛЕВСКА!

Лицето кое си правеше селфи во Собрание на 27 април кога се тепаа пратеници. Лицето кое насилно влезе во Собрание. Но пак ќе речам, со тогашниот концепт на фамилијата така се почитува државата…

Со насилно влегување во најважната институција во една парламентарна република.