ОСМАНИ НА ПОКАНА ОД НОВАТА ЗАМЕНИК ПРЕМИЕРКА И МИНИСТЕРКА ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА КОСОВО ДОНИКА ГЕРВАЛА – ШВАРЦ И ЈА ЧЕСТИТА ФУНКЦИЈАТА И СО НЕА РАЗГОВАРАА ЗА СТАБИЛНИ И ПРИЈАТЕЛСКИ ОДНОСИ НА ДВЕТЕ ЗЕМЈИ

0
246

Честитки за новата функција на мојата колешка, заменик-премиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала-Шварц. Нашите блиски и стабилни пријателски односи создаваат просперитетна 🇪🇺 иднина за нашите граѓани без разлика од која страна на границата се наоѓаат.
🇲🇰🤝🇽🇰
Urime për funksionin e ri të koleges sime, Zëvendëskryeministres dhe Ministre e Punëve të Jashtme dhe Diasporës së Republikës së Kosovës, Donika Gërvalla Schwarz. Raportet tona miqësore, të afërta dhe stabile, krijojnë ardhmëri prosperuese 🇪🇺 për qytetarët tanë pa dallim se në cilën anë të kufirit gjenden.
🇲🇰🤝🇽🇰

Фејсбук статус на министерот за надворешни работи, Бујар Османи.