Османи : Груевски, избери помала казна

0
1206

Премиере зашто не сакаш да избереш помала казна. Да бидеме искрени за твоите доcегашни дела нема мала казна но ако пробаж да пружиш отпор може да биде полошо.

hadiosmani

 

Свесен си дека си останал сам, народот е против тебе а сега веке и странците се против тебе. Партнери ти се само некои твои сопартици и некои албански корумпирани политичари кои не можат веке да те спасат бидејки тие ни своја глава не можат да спасат.Цел свет веке виде дека си крадел, си затворил луге, си местел апсења на противници, си криел убијци на млади луге а веке се сомневаж и за лоша улога во криење на истрага за убиство на новинар. Да, ти се сомневаш се додека браниш министерка на полиција која убива млади и крие истраги. Излези пред правдата и одговори за све, зар уште се надеваш дека можеш да бегаш од правдата? Кажи премиере кој од твоите колеги успеал досега да се спаси и да бега од правдата?

Сите тие ја добиле казната, и ти ке ја добиеш но треба да избереш дали ке поминеш како Санадер само со затвор или како со Милошевич со затвор, срам и понижување за тебе и твоите наследници. Остај мал образ за твоите деца утре да ти спомнат името а не да се арамат од тебе, не им оставај на ним последици и трауми од овој срам. Ако не за нас другите мисли бар за чуатвата на твоите деца и за нивниот образ.

Ние ке се спасиме од тебе вака или онака, но не дозволувај и твоите деца да барат утре да не ти се спомне името. Едно знај, ниту едно дете не сака татко кој ги уапси, тепа или убива своите граѓани.

Хади Османи – политички аналитичар