ОСМАНИ ГИ ПРЕЧЕКА АВГАНИСТАНЦИТЕ: СЕ РАБОТИ ЗА 149 ЛУЃЕ КОИ ПРИСТИГААТ ОД ГРУЗИЈА, ПРЕТЕЖНО ЖЕНИ И ДЕЦА, ЕДНА БРЕМЕНА ЖЕНА ВЕДНАШ ОДНЕСЕНА НА КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА

0
189

– Досега има барање за прием на околу 750 Авганистанци, засега се створија услови за прием на 149 кои пристигаат од Грузија. Тие се поранешни вработени во невладини организации во Авганистан. Се работи за брачни парови и деца. Овие луѓе се наши сојузници на кои животот им е загрозен и затоа одлучивме да им помогнеме и привремено да ги прифатиме во нашата држава. Ноќеска и утре ќе се прават лекарски прегледи на луѓето. Во земјава ќе останат околу 90 дена.- изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи.